Novinarka ni slutila nije šta će joj Luis Enrique priznati: "Da sam znao plesao bih dva sata"

Na poluvremenu to nije očekivao da će se desiti

Novinarka ni slutila nije šta će joj Luis Enrique priznati: "Da sam znao plesao bih dva sata"

E. Čaušević

PSG je sinoć na svom terenu sa 2:0 pobijedio Real Sociedad u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a u centru pažnje nakon utakmice našao se španski stručnjak Luis Enrique koji ni sam na poluvremenu nije vjerovao kakav će rezultat biti na kraju.

Jasno je svima bilo da je PSG veliki favorit u dvomeču protiv Sociedada, ali je španski tim oduševio sve igrom na Parku prinčeva i uspio je zadati prvaku Francuske ogromne probleme u sinoćnjem meču.

Sociedad je u prvom poluvremenu imao nekoliko velikih prilika da dođe čak do prednosti, ali je sreća u tim situacijama bila na strani domaćeg tima.

Nakon nešto lošije igra u prvom poluvremenu igrači PSG-a u nastavku su bili znatno bolji. To je rezultiralo i pobjedom rezultatom 2:0, a golove za domaći tim postigli su Kylian Mbappe i Bradley Barcola.

Da ovo nije bila baš impresivna partija Parižana iskreno je priznao i trener tog tima Luis Enrique koji je nakon meča izjavio da na poluvremenu uopšte nije vjerovao da bi njegova ekipa na kraju mogla da slavi sa 2:0.

Oglasi

Enrique nije bio zadovoljan igrom Parižana u prvom dijelu i Sociedad ga je uspio iznenaditi, te je na poluvremenu bio skeptičan kada je rezultat u pitanju, a to je priznao na sjajan način.

"Da mi je neko nakon prvog poluvremena rekao da ćemo pobijediti na kraju sa 2:0 plesao bih dva sata", rekao je Enrique i nastavio.

"Pokušali smo na poluvremenu totalno da promijenimo način igre jer su oni igrali presing vrlo visoko što je bila noćna mora za nas. Uspjeli smo da popravimo igru u nastavku, ali ne, nisam očekivao da ćemo da pobijedimo sa 2:0".

PSG je tako uspio da ostvari jako dobar rezultat pred revanš utakmicu koja se počekom marta igra u San Sebastijanu, te mnogi smatraju da je francuski tim jednom nogom već u četvrtfinalu Lige prvaka.

Međutim, ne treba tako lako otpisati Sociedad koji je pokazao sinoć da se može nositi s Parižanima što nam garantuje spektakularnu revanš utakmicu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Uzvrat Sociedada i PSG-a na programu je 5. marta na Anoeti s početkom u 21 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi