Nekada maneken, danas Tuchelova senzacija: Chalobah je top priča ove sezone

Chalobah je imao zanimljiv hobi

Nekada maneken, danas Tuchelova senzacija: Chalobah je top priča ove sezone

S. Grebović
Teme:

Trevoh Chalobah je imao početak sezone kakav se samo poželjeti može.

Sjajni mladi stoper nikada do ove sezone nije dobio pravu priliku u Chelseaju. Uglavnom je igrao na posudbama u Ipswichu, Huddersfieldu, a prošle sezone igrao je u francuskom Lorientu.

Početkom ove sezone trener Plavaca Thomas Tuchel odlučio je da je dosta "kaljenja" i da je Chalobah spreman da pokaže šta zna. Njemački strateg bio je upravu.

Chalobah je priliku za igru dobio u meču protiv Vilarrealla u kojem je Chelsea slavio nakon boljeg izvođenja penala, a mladi Englez je bio jedan od najbolje ocjenjenih igrača na tom susretu.

"Željeli smo igrače na terenu koji mogu igrati svih 90 minuta. On je bio jedan od najspremnijih na treningu, fizički jak i zaslužio je priliku za igru", rekao je Tuchel.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Šansu za igru dobio je i u premijernom kolu Premierlige za vikend, a sve je začinio i pogotkom koji je postigao na tom meču u uvjerljivoj pobjedi njegovog tima od 3:0.

Malo je poznato da je osim fudbala, velika ljubav ovog Engleza i manekenstvo. On je prije par godina bio jedno od zaštitnih lica jedne talijanske modne marke koja se bavi promocijom kožnih torbi pod nazivom 'Valore London'.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi