Tri godine zaredom s klubovima izborio plasman u Premiership, a tamo nikada nije zaigrao

Nevjerovatna priča Olivera Norwooda

Tri godine zaredom s klubovima izborio plasman u Premiership, a tamo nikada nije zaigrao

E. Čaušević

Fudbaleri Sheffield Uniteda osigurali su direktan plasman u Premiership nakon što Leeds nije uspio u prethodnom kolu da pobijedi u derbiju Aston Villu.

U Championshipu je sve poznato što se tiče mjesta koja direktno vode u najelitniji rang takmičenja, a to su osigurali Norwich i Sheffield Uniteda.

Sheffield je iskoristio svaki mogući kiks Leeds Uniteda koji je prije svega nekoliko sedmica bio u odlično situaciji da se čak bori za prvu poziciju, ali na kraju su sve izgubili i morat će igrati doigravanje za jedno preostalo mjesto koje vodi u Premiership.

Nevjerovatna priča dolazi nam iz Sheffield Uniteda, a u centru pažnje je fudbaler ovog tima Oliver Norwood. Naime, on je već treću godinu zaredom izborio sa svojim timom plasman u Premiership, a da nikada nije ni zaigrao u najjačem rangu engleskog takmičenja.

Bivši omladinac Manchester Uniteda prvo je prije dvije godine igrao za Brighton i pomogao ovom timu da uđe u Premiership, a onda su ga oni na iznenađenje svih odlučili prodati.

Norwood je na kraju potpisao za Fulham s kojim je prošle sezone također izborio plasman u Premiership, no onda ga je i londonski klub odlučio prodati.

Ovaj 28-godišnji igrač iz Sjeverne Irske ljetos je potpisao za Sheffield United i nije krio razočarenje što je napustio Fulham. No, sreća se vratila jer je i ovaj put izborio s klubom plasman u Premiership i prema svemu sudeći konačno će zaigrati u najjačem rangu.

Norwood je jedan od najboljih igrača Sheffielda, a prošli mjesec bio je u najboljem timu lige. Ljetos je došao na posudbu iz Fulhama, no u januaru je Sheffield United otkupio njegov ugovor za dva miliona funti.

Njegovi saigrači su sigurni da će mu se san konačno ispuniti da će zaigrati u Premiershipu, te su obećali da će svi dati maksimum da ne ispadnu odmah nakon prve sezone.

View this post on Instagram

3 in 3 🙌🏻⚔️🔴⚪️⚫️ #bladesmen @sufc_official 🔥

A post shared by Ollie Norwood (@ollie.norwood) on

Top Komentari

nox
Ocekuje gå transfer u Stoke????
1 0
Zoilomas
Dobar igrac
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi