Već su poznata dva nova člana Premiershipa za narednu sezonu?

Championship u samoj završnici

Već su poznata dva nova člana Premiershipa za narednu sezonu?

A. Čaušević

Čini se da su već poznata dva tima iz Championshipa koji će igrati u Premiershipu naredne sezone. 

Sheffield United je večeras pobijedio Ipswich. Na Bramail Laneu je bilo 2:0. Zabijali su Hogan u 25. i O'Connel u 72. minuti.

Ovom pobjedom Sheffield je preuzeo prvo mjesto, te pobjegao trećeplasiranom Leeds Uniteda na šest bodova.

Sheffield ima gol-razliku +37, a Leeds koji igra sutra protiv Aston Ville +24 te je teško vjerovati da će ekipa s Elland Roada uspjeti nadoknaditi zaostatak u preostale dvije utakmice.

Inače, Sheffield je posljednji put u Premiershipu igrao još prije 12 godina. Sezonu 2006/2007 su završili na 18 mjestu.

Skupili su 38 bodova kao 17. Wigan, ali su zbog lošije gol-razlike za jedan gol ispali u niži rang. Wigan je je imao gol razliku -22, a Sheffield United -23.

Drugi učesnik koji bi trebao direktno izboriti promociju je Norwich City našeg Marija Vrančića koji briljira ove sezone. 

Kako sada stvari stoje u play-off će Leeds United, WBA i Aston Vila, dok će se četvrti učesnik razigravanja tražiti između Derbya i Middlesbrougha.

U League One su ispali Rotterham, Bolton i Ipswich. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi