Tri Messijeve želje za 31. rođendan

Jedna je ipak ključna

Tri Messijeve želje za 31. rođendan

Edmir Škorić

Argentinska reprezentacija u utorak navečer igra protiv Nigerije i pokušat će da se domogne plasmana u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Argentinci su pred teškim ispitom, pošto u duel s Nigerijom ulaze sa samo jednim osvojenim bodom, dok i Nigerija i Island imaju po tri. Gaučosi jednostavno moraju da pobijede, dok s druge strane moraju da iščekuju pogodan rezultat iz duela Hrvatska - Island.

U međuvremenu, Jorge Sampaoli je ipak dobio podršku predsjednika Argentinskog nogometnog saveza, a ovaj će za sutra napraviti nekoliko izmjena, pa iz tima izbaciti i "buntovnika" Sergija Aguera, kojeg će zamijeniti Gonzalo Higuain. Dobiće šansu i Di Maria, te Ever Banega.

A jučer je prva zvijezda tima Lionel Messi proslavio 31. rođendan uz tortu i poklone.

Nogometaš Barcelone imao je tri želje, zamislio ih je i duvnuo u svjećice. Da li možda pogađate koja je prva i najveća od tri želje?

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Što se Argentine tiče, ona i ako prođe, igrat će protiv Francuske u osmini finala. Argentinski mediji objavili su parove osmine finala, naravno one koje pretpostavljaju:

Francuska - Argentina, Rusija - Portugal, Brazil - Njemačka, Engleska - Kolumbija, Španija - Urugvaj, Hrvatska - Danska, Meksiko - Švicarska, Japan - Belgija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije