Tri najveće Bayernove zvijezde odgovorile na isto pitanje: Ostaju li u klubu?

Nakon osvojene titule

Tri najveće Bayernove zvijezde odgovorile na isto pitanje: Ostaju li u klubu?

E. Škorić

Bayern je pobjedom nad Borussijom Dortmund u subotu stigao do nove, desete uzastopne titule.

Bavarci su novu titulu osigurali pobjedom u derbiju protiv Borussije Dortmund, rezultatom 3:1, u 31. kolu Bundeslige.

Tri kola prije kraja prvenstva, Bayern je povećao prednost nad Borussijom na nedostižnih 12 bodova prednosti. Iako je u posljednje vrijeme bilo dosta nesuglasica i nezadovoljstva zbog ispadanja od Villarreala u Ligi prvaka, sada se ipak svi u Minhenu baziraju samo na proslavu još jedne titule.

Bayernu je ovo, ponavljamo, deseta uzastopna titula prvaka Njemačke i 31. titula državnog prvaka ukupno, čime je apsolutni rekorder. Minhenski klub postao je prvi u najboljih pet liga koji je osvojio 10 uzastopnih titula.

Ono što navijače sada jako zanima jeste hoće li Robert Lewandowski produžiti ugovor, a osim njega ugovor na ljeto 2023. ističe i drugim iskusnim igračima i velikim zvijezdama poput Manuela Neuera i Thomasa Mullera.

"Nešto će se uskoro dogoditi. Jedino što znam je da će biti sastanaka između mene i kluba", rekao je 33-godišnji Lewa, koji se spominje kao pojačanje Barcelone na ljeto. On ima ugovor do 2023. godine, ali i dalje nije postignut dogovor o potpisivanju novog.

Oglasi

On je dodao da se do sada "ništa posebno nije dogodilo", te da "sada želim samo da slavim, ima vremena za dogovore".

S druge strane, Muller i Neuer su izrazili želju da ostanu i nakon 2023. godine, te su obojica kazali da je "teško pobjeći od današnjeg osjećaja".

"Uvijek je lijepo postati prvak, a meni i Thomasu Mulleru ovo je 10. titula za redom. To je nevjerovatno. Što se tiče mog ugovora, još nisam razgovarao s Bayernom, ali ima promjena. Ja se ovdje osjećam dobro. Imamo tim koji ima veliki potencijal i u Ligi prvaka", rekao je Neuer.

Thomas Müller je rekao: "Apsolutno smo to željeli danas. Proteklih dana bilo je dosta frustracija. Danas smo to uspjeli izbaciti iz grudi. Postati prvak Njemačke je najljepša stvar. Liga prvaka je naravno šlag na tortu, ali Bundesliga je ono zbog čega navijači idu na stadione".

"Ostajem ili odlazim? S ove tačke gledišta, teško je otići", poručio je Muller.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trener Julian Nagelsmann dotakao se Lewandowskog, nada se da Poljak neće otići.

"Uzdajem se u rad Salihamidžića i Kahna. Danas je igrao jako dobro. Osigurao je mnogo loptu i o njemu se nema šta reći. Kada pogledate statistiku, podrazumijeva se koliko je on važan za Bayern", rekao je njemački stručnjak.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi