Tri pojačanja za Bayern
Foto - EPA

Dva beka i ofanzivac u Minhenu

Tri pojačanja za Bayern

M. Šljivak

Minhenski Bayern će tokom ljeta u svoje redove dovesti trojicu novih fudbalera.


Na sastanku rukovodstva kluba odlučeno je da je prioritet u ljetnom prelaznom roku dovođenje jednog ofanzivca u ekipu, a trojica kandidata su za potpis.

Imena koja se povezuju s Bayernom su Leroy Sane, Timo Werner i Kai Havertz, te će barem jedan od njih završiti na Allianz Areni ovog ljeta.

Međutim, trener Hansi Flick je protiv dovođenja igrača koji bi koštao više od 100 miliona eura. To je cijena Leroyja Sanea, no Bayern će probati da spusti cijenu ovog fudbalera jer im je on prvi pik.

Pored jednog ofanzivnog fudbalera u Bayern će doći i dvojica defanzivaca. Pojačat će se dodatno bekovske pozicije, a u narednom periodu će skauti imati zadatak da pronađu adekvatne igrače na desnom i lijevom beku.

Joshua Kimmich će od naredne sezone igrati konstantno u veznom redu, Alvaro Odriozola odlazi nakon posudbe, pa će novi igrač biti angažovan na desnom beku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, u Minhen bi trebao stići i na lijevi bek kao podrška za Alphonsea Daviesa, iako ovu poziciju mogu igrati David Alaba i Lucas Hernandez.

Flick na ovaj duo računa kao štopere i neće ih koristiti na lijevom beku, te će Daviesu dodati još jednog igrača na ovoj poziciji.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi