Tri velikana dobila impresivne dresove za narednu sezonu
Foto: EPA

Adidas spremio dresove za narednu sezonu

Tri velikana dobila impresivne dresove za narednu sezonu

M. Šljivak

Njemački proizvođač sportske opreme, kompanija Adidas, spremila je dresove koje će evropski velikani nositi u narednoj sezoni.

Izgled domaće garniture dresova Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa, "slučajno" je procurio u javnost, a Adidas se zaista potrudio oko novih dresova.

Manchester United će imati dres dosta sličan onom kojeg nosi ekipa Liverpoola. Za razliku od ove sezone Adidasove tri crte će umjesto na bokovima biti na ramenima i to je glavna promjena što se tiče novog dresa Crvenih đavola.

Torinski Juventus će dobiti retro dresove. Uz novi grb (na fotografiji je još uvijek stari), dresovi Stare dame izuzetno podsjećaju na one iz sredine devedesetih godina prošlog stoljeća.

Adidas je svoj znak stavio na bokove ovog dresa i biće zanimljivo vidjeti kako će se novi Juventusov grb uklopiti na novi dres.

I na kraju, otkriven je posve novi izgled domaće garniture dresova madridskog Reala.

Godinama unazad Kraljevi su na vrhu liste najprodavanijih dresova, a Adidas im je za narednu sezonu omogućio zaista predivan dres, koji će sigurno biti želja mnogih.

Kao i kod Manchester Uniteda, "potpis" njemačkog proizvođača je umjesto na bokovima premješten na ramena i to je najbitniji detalj koji se promijenio na dresu kraljevskog kluba za narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očigledno je da Adidas čini sve kako bi bio ispred Nikea što se tiče proizvodnje dresova najvećih evropskih ekipa. Sigurno je da će rat ovih kompanija donijeti iz godine u godinu sve kvalitetnije proizvode i biće zanimljivo vidjeti s kakvom će opremom ekipe ući u narednu sezonu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije