Tri zanimljiva susreta pred nama, Pecara u centru pažnje

Nastavlja se sedmo kolo Premijer lige

Tri zanimljiva susreta pred nama, Pecara u centru pažnje

E. Škorić

U okviru sedmog kola Premijer lige BiH danas će biti odigrane još tri utakmice.

Nakon što je u petak odigran derbi između Sarajeva i Borca na Koševu (4:2), večeras će se odigrati još jedan zanimljiv meč s epitetom derbija, budući da će na Pecari Široki Brijeg ugostiti Željezničar.

Plavi imaju dvije utakmice manje, a pobjedom na teškom gostovanju uspjeli bi da se vrate na tron. S druge strane, Široki koji je odigrao šest utakmica, dakle jednu manje u odnosu na neke ekipe, pobjedom bi se izjednačio s vodećim Sarajevom.

Obje ekipe su upisale neočekivane poraze prije odlaska na reprezentativnu pauzu. Plave je na Grbavici šokirala Mladost, dok je Široki deklasiran u Tuzli s 3:0, pa i jedni i drugi danas traže povratak na pobjedničke staze, s tim što je domaćin nešto svježiji jer je tim Amara Osima prije četiri dana igrao tešku utakmicu u Haifi protiv Maccabija.

"Eh sad, mi smo u situaciji kakvoj jesmo, vratili smo se puta i malo smo umorni što je logično jer smo imali tešku utakmicu. Ali, do utakmice ima dovoljno gdje mogu se igrači oporaviti. Mladi su i nisi kao trener stari pa da im teže to pada i ako ponovo zalaganje, disciplinu i solidarnost koji su imali pogotovo u prvom poluvremenu imamo se čemu nadati. Naše utakmice su uglavnom otvoreno bez obzira gdje se igralo ili ovdje ili na Pecari. Mislim da je u zadnjih par godina više pobjeda gostiju nego domaćina. Tako da i ova utakmica će biti otvorena, imamo ambicije da napravimo dobar rezultat, ali imaju i oni i vidjet ćemo nakon meča ko će biti u pravu", rekao je Amar Osim u najavi meča.

Veliki broj međusobnih utakmica odigrala su dva tima, a što se tiče večerašnje, koja počinje u 18 sati, teško ju je predvidjeti. Prema MOZZART kladionici, pravog favorita nema. Tek mala prednost na strani domaćina prema bukmejkerima. Kompletnu ponudu pogledajte OVDJE.

Prvi od tri meča igraju Krupa i Sloboda. Sloboda nakon uvjerljive pobjede nad Širokim, puna samopouzdanja i odmorna ide po nove bodove, dok Krupa također ima svoju računicu i mora da dobija bodove u ovakvim mečevima ako planira ostati u ligi. Krupin trener Zoran Marić najbolje je objasnio ciljeve svog tima u ovom duelu:

"Pripremali smo se i pripremamo se za ovu utakmicu s ciljem da pobijedimo, to je za nas pozitivan rezultat. Sve što neće biti pobjeda za nas neće biti dobar rezultat jer mislim da u ovom trenutku već imao bodovni zaostatak u odnosu na ostale", poručio je, između ostalog, trener Krupe.

Kolo će biti kompletirano zanimljivim duelom na Tušnju koji počinje u 20 sati. FK Tuzla City će ugostiti Radnik i svakako ima ulogu favorita, ali i gosti iz Bijeljine će se nešto pitati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla ima priliku da se pobjedom priključi samom vrhu, dok je trenutno desetopasiranom Radniku svaki bod bitan u borbi za opstanak. 

MOZZART nudi sjajne kvote na meč u Tuzli, a ponudu pogledajte OVDJE.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi