Tribine stadiona u Njemačkoj se već "popunjavaju"

Cijena kartonske kutije 20 eura

Tribine stadiona u Njemačkoj se već "popunjavaju"

Admin Čaušević

Prva od jačih evropskih lika koja će ponovo početi sezonu bit će Bundesliga. Lopta u Njemačkoj će se zakotrljati 16. maja. 

Utakmice će se igrati bez prisustva publike, ali kao i uvijek inovativni Nijemci i za to imaju rješenje, pa će tribine biti ispunjene, ali kartonskim kutijama.

Prije nekoliko sedmica Borussija Moenchengladbach je pokrenuli inicijativu da 50.000 sjedećih mjesta na Borussija Parku popuni s kartonskim kutijama.

Svaki navijač ima mogućnost da za 20 eura kupi kartonsku kutiju na kojoj bi bio ištampan njegov lik te bi se nalazio na stolici sa koje u normalnim okolnostima utakmicu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ova ideja je izazvala odlične reakcije. Do sada je prodato nekoliko hiljada kartonskih kutija koje su i postavljenje na tribine. Sav novac od prodaje će biti proslijeđen u dobrotvorne svrhe.

Top Komentari

Dtox
Sve zbog navijaca, ma kako da ne
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi