Trijumf Aberdeena u ludoj utakmici protiv Invernessa

Škotski Premiership

Trijumf Aberdeena u ludoj utakmici protiv Invernessa

Najljepšu utakmicu 17. kola škotskog Premiershipa večeras su odigrali četvrtoplasirani Inverness i trećeplasirani Abredeen. 

Publika je imala priliku vidjeti sedam pogodaka, od čega četiri u domaćoj mreži, ito zanimljivo – sva četiri tokom prvog poluvremena.

Robson je u prvih pola sata postigao dva pogotka za sigurno vodstvo gostiju, da bi do pauze poentirali još Pawlett i McGinn.

Iako se na pauzi činilo da je pitanje pobjednika sigurno riješeno, fudbaleri Aberdeena su do kraja zamalo od gotovog napravili veresiju.

Domaći igrači postigli su tri nedovoljna pogotka kojima su samo uspjeli ublažiti poraz. Strijelci su bili dva puta McKay i Shinnie.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.