Trijumf Osmanagića, poraz Spahića

Fudbalsko prvenstvo Poljske

Trijumf Osmanagića, poraz Spahića

Adnan Beganović

Jučer su odigrane četiri utakmice 4. kola poljske Ekstraklase, a bh internacionalci imali su poprilično zapažene nastupe. Kao što smo već i pisali Wisla Krakow, čije boje brani Gordan Bunoza svladala je Poloniju Bytom, a naš reprezentativac na terenu je proveo 90 minuta.

Zaglebie Lubin za koje od ove sezone nastupa nekadašnji igrač Veleža Amer Osmanagić došlo je do prve pobjede, Widzew našeg Velibora Đurića remizirao je sa Polonijom iz Varšave, dok je Amir Spahić sa svojim Slaskom poražen na gostovanju kod Lechije Gdansk.

Zaglebie iz Lubina pred svojim navijačima svladalo je Arku s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Wozniack u 5. minuti. Osmagić je na terenu proveo 75 minuta, a prema izvještajima poljskih kolega, pružio je dobru partiju. Nekadašnji igrač Veleža mogao se upisati u listu strijelaca, no nakon što je predriblao Arkinog stopera i golmana, otišao je previše u stranu, pa je njegov udarac završio pored gola.

Amir Spahić odigrao je 90 minuta u porazu Slaska od Lechije (0:2). Strijelci za pobjedničku momčad bili su Wisniewski i Buzala.

Nekadašnji igrač Zrinjskog Velibor Đurić i njegov Widzew pred svojim navijačima nisu uspjeli svladati Poloniju iz Varšave. Duel je završio bez golova, a Đurić je na terenu proveo 90 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.