Trijumf Sutjeske, Prijedor pretrpio prvi poraz

Prva muška liga RS

Trijumf Sutjeske, Prijedor pretrpio prvi poraz

D. Vejo

Danas je počelo i treće kolo košarkaške Prve muške lige Republike Srpske.

Košarkaši Prijedora pretrpjeli su prvi poraz od kada je počelo prvenstvo. Oni su danas na gostovanju poraženi od domaćeg Sokolca rezultatom 67:63, po četvrtinama je bilo 13:13, 17:17, 13:16 i 24:17. Kada je u pitanju prvo poluvrijeme utakmica je bila izjednačena, a onda se dogodio treći period gdje su gosti bili nešto bolji. Međutim, Sokolčani se bude u posljednjoj dionici i tako aktuelnom šampionu nanose prvi poraz u ovoj sezoni. Kada je u pitanju efikasnost, kod domaćih se istakao Pečenica sa 24 data poena, dok je to u Prijedoru bio Bilanović sa 31. postignutim košem.

U drugom susretu, Sutjeska je na gostovanju deklasirala ekipu Bratunca rezultatom 45:70. Kod Bratunca kada su u pitanju poeni, istakao se Konovjek sa 16 datih koševa, dok je to kod Fočaka bio Đerić sa 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi