Kćerka Dennisa Rodmana dobila rekordnu cifru za jednu fudbalerku
Foto - Instagram

Kćerka Dennisa Rodmana dobila rekordnu cifru za jednu fudbalerku

M. Šljivak

Kćerka legendarnog košarkaša Dennisa Rodmana, 19-godišnja Trinity Rodman, postat će najplaćenija fudbalerka u historiji američkog fudbalskog prvenstva.

Trinity je s ekipom Washington Spirit dogovorila najveći ugovor u historiji američke ženske lige (NWSL) i njena četverogodišnja vjernost je 1.1 milion dolara.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CXuswA-lZG7/[/instagram]

"Uzbuđeni smo što je Trin ostala dio naše porodice. Ona je posebna i ima pred sobom veliku karijeru, te čini naš klub boljim", saopštio je trener Spiritsa Kris Ward.

Rodman je izabrana kao prvi pik drafta prošle godine i imala je ugovor vrijedan 42.000 dolara, plus bonuse.

Ipak, uspjela je da se izbori za najveći ugovor ikad. Zarađivat će 281.000 dolara godišnje, nešto više od dosadašnjih rekorderki Alex Morgan i Megan Rapinoe koje zarađuju 250.000 dolara.

Rodman je prošle sezone vodila Spirit do titule prvaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi