"Imao sam potpisanog Ronalda, ali sve je upropastio Miguel Angel"
Foto - EPA

Cano otkriva

"Imao sam potpisanog Ronalda, ali sve je upropastio Miguel Angel"

M. Šljivak

Legendarni fudbaler Atletico Madrida Ruben Cano otkrio je kako je 1992. godine bio na pragu da dovede čuvenog brazilca Ronalda.

Cano koji je radio kao sportski direktor kluba dogovorio je sve oko kupovine Ronalda, ali kompletan posao je upropastio izvršni direktor Miguel Angel Gil.

Opisao je Cano šta se sve dešavalo te 1992. godine kada je prvi put vidio Ronalda na djelu.

"Vidio sam tog 16-godišnjeg klinca u Brazilu. Bio je to Ronaldo i odmah sam rekao, ovog uzimamo. Partneru sam poručio da ide u Belo Horizonte i da završi posao. Javio sam sve izvršnom direktoru Miguelu Angelu Gilu, a pored nas je tu bio i PSV Eindhoven koji je nudio 600 miliona pezeta (oko 4 miliona dolara)", priča Cano i nastavlja:

"Postojala je opcija da se odmah kupi dio ugovora od Cruzeira za 400 miliona pezeta. Klub je pristao, pozvao sam predsjednika Jesusa Gila i on je pristao, ali je Miguel Angel rekao 'ne' jer nije vjerovao u kupovinu pola ugovora. Mogao je biti doživotno u Atleticu, Miguel Angel Gil je upropastio sve, a u klub je došao Adolfo Valencia".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo je kao 18-godišnjak došao u PSV. Tamo je bio fenomenalan u dvije sezone i zatim je uslijedio transfer u Barcelonu. Igrao je još za Inter, Real, Milan i Corinthians, gdje je 2011. godine završio karijeru.

Smatra se jednim od najboljih napadača koji su se ikad pojavili, a svi koji su ga gledati apsolutno znaju zašto mnogi misle tako.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi