Trippier nije želio napustiti Tottenham: Dao sam sve za klub, razočaran sam...

Englez prešao u Atletico

Trippier nije želio napustiti Tottenham: Dao sam sve za klub, razočaran sam...

Engleski fudbaler Kieran Trippier ovog ljeta zamijenio je dres Tottenhama dresom Atletico Madrida što je mnoge iznenadilo.

Nije se očekivalo da će se Tottenham tek tako odreći standardnog desnog beka, a Trippier je u razgovoru za Times otkrio šta se desilo pa se i on sam odlučio na promjenu.

Sigurno da ima mnogo šta zamjeriti svojim prijašnjim šefovima. U Londonu je proveo četiri dobre sezone, ali su ga se odrekli kao da nije ni postojao.

"Čuo sam glasine da žele da me prodaju, a to nije bilo lijepo. Nekada sam znao pomisliti 'oh Bože, da je barem sezona gotova'. Nekoliko mjeseci sam razmišljao samo o tome. Pokušao sam to stopirati. Nije bio pravi trenutak da pitam ljude iz kluba o svojoj budućnosti jer smo igrali samu završnicu Lige prvaka. Razočaran sam. Dao sam sve za klub i htio sam ostati, imao sam još nekoliko godina ugovora. Ja i menadžer se nismo rastali u lošim odnosima, ipak je on mnogo uradio za mene", kazao je Englez.

Osvnuo se i na odnos sa prvim čovjekom tima Danielom Levyjem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pokušao sam razgovarati s njim. Nisam dobio nikakav odgovor. Nisam stekao utisak da me žele i dalje u klubu. Odigrao sam tamo četiri dobre sezone, upoznao sam neke dobre ljude i mislio sam da imam budućnost tamo...", kazao je Trippier.

On je do sada počeo sva tri meča za Atletico u La Ligi. Njegov klub je u tom periodu upisao sve tri pobjede i prvi je na tabeli u Španiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi