Trofej Evropske lige sinoć je podigao i nesuđeni reprezentativac Bosne i Hercegovine

Pogodio je i u raspucavanju

Trofej Evropske lige sinoć je podigao i nesuđeni reprezentativac Bosne i Hercegovine

Eldar Ganibegović

Eintracht Frankfurt sinoć se okitio naslovom prvaka Evropske lige.

Njemački tim je u finalu u Sevilli igrao protiv Rangersa, a nakon 90 i 120 minuta igre rezultat je bio 1:1, pa su pobjednika odlučivali penali.

Tamo se bolje snašao Eintracht koji je pogodio svih pet penala, dok je Rangers zabio jedan manje, a tragičar je bio Aaron Ramsey koji je užasno šutirao i Trapp mu je odbranio udarac.

Gol u drugoj seriji za Eintracht postigao je 25-godišnjak bh. korijena, Ajdin Hrustić, koji je tako s njemačkim timom i osvojio trofej i naredne sezone gledat ćemo ih u Ligi prvaka.

Hrustić je u Eintracht stigao iz Groningena 2020. godine gdje je dijelio svlačionicu s našim Samirom Memiševićem. Ranije je bio član omladinskih pogona Schalkea i AKA Austrije.

U Schalkeu je bio jako blizak sa Seadom Kolašincem, a zvijezda Bayerna Leroy Sane bio mu je najbolji prijatelj s kojim je išao i u školu. 

Ovaj 25-godišnjak ima i bh. državljanstvo, no na kraju je zaigrao za reprezentaciju Australije, iako je izjavljivao da čeka poziv iz naše reprezentacije.

Za ovu selekciju debitovao je 2017. godine u prijateljskoj utakmici protiv Brazila, a do sada je upisao 12 nastupa i postigao dva gola. 

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Posebno se pamti njegova partija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kada je u pobjedi Australije nad Tajvanom od 1:7 upisao čak tri asistencije.

Ajdin Hrustić je ove sezone za Eintracht odigrao ukupno 28 utakmica u Bundesligi i Evropskoj ligi, a postigao je dva pogotka.

Top Komentari

Mowzilla
SAVEZ NAPOLjE, ovaj momak je trebao imati sansu, ponavlja se prica sa Dinom Djulbicem, Baggio Husidicem...sanjam dan kada ce vam zgrada gorjeti kao zgrada vlade u Tuzli !!!
4 0
Arnel925
On ima porijeklo iz BiH to je jedina stvar koja ga veze za BiH. Teško je očekivati da ovi igrači izaberu državu gdje su možda bili maksimalno 30-100 dana ukupno u životu kad odu na odmor sa roditeljima. Naravno da izabere državu gdje se rodio, koja mu je dala sve da postane vrhunski fudbaler. Njihov jezik priča. Naš sigurno ne zna najbolje.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi