Trofej Lige prvaka stigao u Sarajevo
Foto: EPA

Luis Garcia predstavio trofej

Trofej Lige prvaka stigao u Sarajevo

Midhat Šljivak

Trofej Lige prvaka stigao je ponovo u Sarajevo.

Promocija legendarnog trofeja upriličena je u sarajevskoj Vijećnicu, a kao ambasador Lige prvaka u glavni grad Bosne i Hercegovine stigao je nekadašnji fudbaler Liverpoola Luis Garcia.

Uz Sarajevo trofej će biti još izožen u Tuzli, Derventi i Bihaću.

Pored španskog fudbalera na konferenciji za medije su prisustvovali bosanskohercegovački komentator Sabahudin Topalbećirević, predstavnici UniCredit banke Dalibor Ćubela i Gordan Pehar, te Lars Ellensohn ispred Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Ispred UniCredit banke pristunim novinarima su se obratili Dalibor Ćubela i Gordan Pehar.

"Saradnja traje već sedam sezona. Fudbal je taj koji spaja i zato smo se odlučili da to iskoristimo", rekao je Ćubela.

Garcia se prisjetio utakmica u Ligi prvaka. Posebne su bile utakmice polufinala i finala.

"Polufinale je bio zaista posebno. To je bila najbolja atmosfera na Anfieldu koju pamtim. Gol je pao u prvim minutama. To je najvažniji gol moje karijere jer smo uz njega prošli u fantastično finale", rekao je Garcia, te je spomenuo i tadašnjeg menadžera Chelseaja Josea Mourinha koji se tada žalio zbog kontroverznog gola.

"Ne vjerujem da se dobro osjećao. Ono što je on govorio bio je način da brani svoj klub, jer svi se nakon poraza loše osjećaju".

Finale protiv Milana 2005. godine i veliki preokret Redsa obilježio je finala Lige prvaka za sva vremena. Liverpool je stigao 3:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa u historiji Milana. Bilo je loše nakon prvog poluvremena, jer smo gubili sa 3:0. Kada smo u svlačionici čuli himnu naših navijača, to je bio poseban osjećaj. Svi smo počeli vjerovati u preoket nakon prvog gola. Potom je i drugi gol brzo pao i znali smo da to možemo napraviti. To je bilo čudo", istakao je Garcia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi