Troglav pregažen u Lukavcu, Iskri bod u Gabeli

Troglav pregažen u Lukavcu, Iskri bod u Gabeli

A. Beganović

Današnjim susretima Radničkog i Iskre (7:0), te GOŠK-a i Iskre (0:0) kompletirano je 17. kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Fudbaleri Radničkog su na domaćem terenu dočekali Troglav i u Livno su ga ispratili sa sedam golova u mreži.

Već na samom otvaranju susreta Mace je imao dobru priliku za domaće, ali golman Troglava je dobro reagovao. No, u 15. minuti Radnički je poveo, a strijelac je Čejvanović, koji se nakon jednog centaršuta najbolje snašao u šesnaestercu gostiju.

I nakon vodstva, izabranici Darka Vojvodića nastavili su sa napadima, Mace, Jusufović i Mešić nisu pogađali iz izglednih prilika.

U 53. minuti Mace postiže pogodak za 2:0, a sedam minuta kasnije Halilagić je centrirao, a Mešić glavom pogodio za 3:0.

Deset minuta kasnije Halilagić je ponovo asistent, a pogodak za 4:0 postigao je Džanić. Par minuta kasnije u listu strijelaca se upisuje Halilagić, četiri minuta prije kraja golmana Troglava je savladao i Jaganjac, da bi Džanić sa 22 metra postigao prelijep pogodak za konačnih 7:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Gabeli su snage odmjerili GOŠK i Iskra, a nakon 90 minuta nije bilo golova. Domaći su imali nešto više od igre i preko Cvitkovića su u par navrata zaprijetili gostima iz Bugojna, no njihov golman bio je na visini zadatka.

Sredinom drugog dijela sumnjiva situacija, odnosno glavni sudija je dosudio penal za Iskru, ali nakon asistencije pomoćnika, svira prekršaj na ivici šesnaesterca. Sve u svemu, loša fudbalska predstava u Gabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.