Trojac Liverpoola ima veće šanse za Zlatnu loptu od Cristiana Ronalda

Portugalac je imao dobru sezonu u Juventusu, ali...

Trojac Liverpoola ima veće šanse za Zlatnu loptu od Cristiana Ronalda

Čak trojica fudbalera Liverpoola imaju veće šanse od Cristiana Ronalda da 2019. godine dođu do prestižne Zlatne lopte, barem prema Oddscheckeru, web stranici koja se bavi "prikupljanjem" kladioničarskih informacija, kvota itd.

Lionel Messi je favorit za novo prestižno priznanje, ali nakon dugo vremena u priči kada je Zlatna lopta u pitanju, čini se, neće biti Cristiana Ronalda.

Sjajni Argentinac je trenutno na "pol poziciji", a njegova statistika dovoljno govori zašto je to tako.

Sa svojom Barcelonom ima odigrati još jednu utakmicu do kraja sezone, finale Kupa Kralja, a već je postigao 50 golova u svim takmičenjima.

Tako je kvota da će Lionel Messi osvojiti Zlatnu loptu tek 1.50.

Nakon Messija najviše šansi se daje trojcu Liverpoola, Van Dijku, Maneu i Salahu.

Image: Oddschecker

Prema Oddscheckeru, tek nakon pomenute trojice slijedi Cristiano Ronaldo, dok je šesti na listi onih sa najvećim šansaza za Zlatnu loptu Cityjev Raheem Sterling. Sedmi je Kylian Mbappe.

Inače, Virgil van Dijk, Sadio Mane i Mohamed Salah su vodili svoj Liverpool do finala Lige prvaka u kojem će Redsi, 1. juna, odmjeriti snage sa Tottenhamom.

Virgil van Dijk je već proglašen najboljim igračem Premier lige po izboru Asocijacije profesionalnih fudbalera Engleske.

Kada je u pitanju Ronaldo, Portugalac je u svojoj debitantskoj sezoni Serije A u dresu Juventusa do sada postigao 21 gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi