Trojica igrača Bordeauxa uhapšena zbog maltretiranja

Klub ih suspendovao

Trojica igrača Bordeauxa uhapšena zbog maltretiranja

Mediji u Francuskoj objavili su kako je tamošnja policija lišila slobode trojicu mladih fudbalera Bordeauxa.

Početkom ove sedmice trojica 16-godišnjih igrača ovog renomiranog francuskog kluba su napala svog saigrača u klupskim prostorijama, a za incident saznala je i policija koja ih je u međuvremenu uhapsila.

Prema dostupnim informacijama, tortura nad jednim od fudbalera počela je još za vrijeme utakmice U-17 prvenstva između Bordeauxa i Nantesa, a verbalni okršaj kasnije je prešao u fizički i završio s teških povredama.

Svu trojicu Bordeaux je, očekivano, suspendovao.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Igrači su suspendovani dok ne provedemo internu istragu i jasno identificiramo one koji su igrali veliku ulogu u ovom incidentu", poručili su iz kluba.

Povrijeđeni dječak je zadržan u bolnici i navodno će dvije sedmice morati da miruje, dok su privedeni fudbaleri nakon ispitivanja pušteni na slobodu, s tim da će se uskoro pojaviti pred sudom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi