Bivši trener nudi spas Kaliniću
EPA

Kod njega je briljirao

Bivši trener nudi spas Kaliniću

Transfer u Atletico Madrid nije se ispostavio kao pravi potez u karijeri Nikole Kalinića.

Iskusni hrvatski napadač je na Wanda Metropolitano stigao ljetos iz Milana. Bilo je jasno već tada da će se Kalinić teško izboriti za ozbiljniju ulogu u timu, ali vjerovatno ni sam nije očekivao da će na kraju minutažu dobijati na - kapaljku.

Ulazeći uglavnom s klupe Kalinić je u prvenstvu sakupio 638 minuta u 17 utakmica, a mediji u Španiji pišu da zbog male minutaže razmišlja i o odlasku, što nije promaklo ni klubovima koji posljednjih sedmica sve više pokazuju interesovanje.

Nakon Monaca i Schalkea, Kaliniću "spas" nudi i njegov bivši trener iz Fiorentine Paulo Sousa koji danas radi u Francuskoj kao trener Bordeauxa. Navodi se kako nije u pitanju samo jedna od glasina, te da uistinu postoji interes, a ostaje da se vidi je li Ligue 1 ono što interesuje Kalinića u ovom momentu.

Kalinić je sarađivajući sa Sousom u Fiorentini, podsjetimo, zabio 33 gola i dodao 10 asistencija.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Špekuliše se kako Atletico Madrid za njegov igrački karton ne bi trebao tražiti više od 15 miliona eura. Ugovor između dvije strane važi do 2021. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti