Trojica nogometaša u borbi za titulu prvog topnika lige

Kolo prije kraja još jedne sezone u Prvoj ligi FBiH

Trojica nogometaša u borbi za titulu prvog topnika lige

S. Mlaćo

Do kraja sezone u Prvoj ligi Federacije BiH ostalo je još samo jedno kolo, a velika borba osim u dnu tabele gdje se traži peti putnik za niži rang, vodi se i za laskavo priznanje prvog strijelca Prve lige Federacije BiH.

Trenutno prvo mjesto dijele čak tri nogometaša. Radi se o Mirnesu Salihoviću (FK Radnički), Sabahudin Jusufbašić (NK Travnik) i Mirsad Ramić (NK GOŠK) koji su postigli po 17 pogodaka.

Juufbašić je veći dio sezone bio usamljen na listi, ali su ga sustigli Salihović i Ramić, te će zadnje kolo odlučivati.

Jusufbašićev Travnik na svojoj Piroti će ugostiti Travnik, dok će Ramić sa GOŠK-om dočekati Velež, te proslaviti titulu prvaka i plasman u Premijer ligu BiH.

Najteži posao svakako će imati iskusni Salihović koji će sa Radničkim u goste Sloge iz Simin Han na oproštaju od Prve lige Federacije BiH, s obzirom da njegov tim nije uspio obezbijediti opstanak. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi