Trojica trenera imaju sve što Barci treba

Ko će biti novi trener Katalonaca?

Trojica trenera imaju sve što Barci treba

Edmir Škorić

Sve je bliže dan kada će Barcelona objaviti ime novog trenera, a lista kandidata se sada suzila.

Ako je neko dobar kandidat za Barcelonu onda je to Juan Antonio Pizzi i to iz više razloga. On je igrao u Barceloni, poznaje dobro direktora Roberta Fernandeza i njegove momčadi uvijek igraju atraktivno i lijepo.

Pizzi, dakle, posjeduje sve karakteristike za novog trenera Barce i katalonski Sport ga je u eksluzivnom tekstu naveo kao jednog od glavnih kandidata za nasljednika Luisa Enriquea.

U Barceloni žele nekoga ko dobro poznaje klub, strategiju, ko je sposoban razviti projekat, donijeti naslove i zadržati kult ekipe. Uz Pizzija, smatra se da su za to sposobni Ernesto Valverde i Juan Carlos Unzue.

Pizzi je sada na klupi reprezentacije Čilea, ali na poziv iz Katalonije odmah bi stigao. Međutim, bivši trener Valencije samo je jedan od trojice kandidata, a ko će na kraju dobiti veliku čast, ali i odgovornost još nije poznato.

Najveće šanse daju se Valverdeu koji najbolje zna šta žele u Barceloni i ima najviše iskustva u Španiji, no on još radi u Athletic Bilbau i prvo bi morao dati otkaz na klupi Baska. No, jedno je sigurno, koga god Barcelona da pozove, odmah će se odazvati. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je ostala bez Lige prvaka, ali vodi žestoku bitku s Real Madridom u prvenstvu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi