Trostruki uzastopni prvak Evrope puca po šavovima: Nova blamaža Real Madrida!
Kraljevski tim je doživio i šesti ovosezonski poraz u La Ligi, pa ne treba biti iznenađen ako i Santiago Solari prije kraja sezone dobije otkaz.

Real Sociedad slavio na Santiago Bernabeu stadionu

Trostruki uzastopni prvak Evrope puca po šavovima: Nova blamaža Real Madrida!

Fudbaleri Real Madrida danas su doživjeli novu blamažu na domaćem terenu. 

Ekipa koju sa klupe predvodi trener Santiago Solari i prije ovog meča je bila u rezultatskoj krizi, a večeras je samo potvrdila slabu formu i vjerovatno će biti neophone nove promjene na trenerskoj klupi.

Trostruki uzastopni prvak Evrope je doživio poraz na Santiago Bernbabeu stadionu od Real Sociedada sa 2:0 u susretu 18. kola La Lige i na ovaj način je trka za titulu, što se njih tiče, vjerovatnbo završena.

Sociedad je već na samom startu meča šokirao madridsku publiku. Casemiro je skrivio penal, a sa bijele tačke je siguran bio Willian Jose za 1:0.

Real je u nastavku prvog dijela pokušavao, stvarao neke šanse, a najbliži golu je bio u nadoknadi kada je Lucas Vazquez pogodio stativu.

U drugom dijelu meča Kraljevski tim je sve karte bacio u napad. Redom su pokušavali Vinicius Junior, Sergio Ramos, Raphael Varane i ostali, ali promjene rezultata nije bilo. Prijetili su i gosti iz kontri, a jedna takva im se isplatila u 83. minuti kada je Pardo zatresao mrežu Kraljeva za 2:0.

Treba reći i to da je Real završio susret sa desetoricom jer je zbog dva žuta kartona u 61. minuti meč završio Lucas Vazquez.

Kraljevi su ostali na minus sedam u odnosu na Barcelonu, ali sada imaju i meč više pa se to bez problema može gledati kao i minus deset. S druge strane, Sociedad je skočio na 11. poziciju sa 22 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 18. kolo:

Real Madrid - Real Sociedad 0:2

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Luka Modrić najbolji igrač svijeta hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha !!!
68 1
F_C_Bracelona_
Onako kako je real došao do trostruke krune Lp može svaki klub sa malo debljim dzepom da pogura penal u zadnjim sekundama npr protiv juventusa, pa dva gola bayernu iz ofsajda itd itd.
52 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi