"Počeo je udarati mamu, a ja sam skočio i pokušao da ga zaustavim i onda me je nokautirao"

Deeney imao veoma teško djetinjstvo

"Počeo je udarati mamu, a ja sam skočio i pokušao da ga zaustavim i onda me je nokautirao"

Endin Čaušević

Engleski fudbaler Troy Deeney nedavno je objavio knjigu o svom dosadašnjem životu u kojoj je otkrio dosta toga.

Deeney je nedavno predstavio knjigu "Redemption" u kojoj je najviše govorio o svom životu prije nego što je postao poznati fudbaler.

Engleski napadač se osvrnuo najviše na svoje teško djetinjstvo i podsjetio kakav pakao je prolazila njegova majka. Njegov otac je bio alkoholičar i često je tukao njegovu majku zbog čega je ona odlučila da ga napusti.

Deeney je u knjizi otkrio da je njegova majka jednog dana odlučila da napusti svog muža, ali ubrzo nakon toga svi su bili u šoku kada se on pojavio na vratima njihovog novog doma.

"Mama je otvorila vrata kada je neko kucao, a onda sam vidio na njenom licu čisti strah i to nikada neću zaboraviti. Otac se pojavio na našim vratima i počeo ju je vrijeđati. Bio je van kontrole, govorio je mami da će ju ubiti, a onda je pokazao na mene, brata i sestru i rekao da će i nas ubiti", otkrio je Deeney i nastavio.

"Počeo je udarati mamu, a ja sam skočio i pokušao da ga zaustavim. Onda je mene nokautirao i počeo udarati mamu ponovo. Govorio joj je da ga mora prihvatiti nazad, a svaki put kada mu je odgovorila 'ne" on ju je udario".

Oglasi

"Pokušavao sam da ga zaustavim, ali svaki put bi me udario. Ustajao sam svaki put da mu se suprostavim jer sam htio da zaštitim mamu".

Deeney je otkrio da se na tome nije završilo i da je otac pravio probleme čak i kada je počeo fudbalsku karijeru.

"Igrao sam za Walsall protiv Northamptona, a on je došao po mene. Došao je u plavom Mercedesu za koji nisam ni znao da ima jer nikada nije položio za vozačku dozvolu. Ušao sam u auto, a on je pojačao muziku. Stali smo da natočimo gorivo, a kada je ugasio auto i muziku čuo sam buku iz gepeka", priča Deeney i dodaje.

"Pitao sam oca o čemu se radi, a on me samo pogledao i rekao hladnokrvno da je zaključao nekog momka u gepek. To je bio neki diler koji je tatinom drugu dugovao novac. Bio sam zaprepašten".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Deeney je imao teško djetinjstvo i često je i sam pravio probleme u školi iz koje je izbačen kada je imao 14 godina. No, vjerovao je da može napraviti karijeru kao fudbaler i to je uspio da uradi.

Nakon Walsalla igrao je za Halesowen, a onda je 2012. godine potpisao za Watford u kojem je proveo devet sezona i postao je legenda kluba. Trenutno je član Birminghama u koji je prešao ovog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi