Kraj velike ljubavne priče nakon 11 godina: Legenda u suzama odlazi iz kluba
Foto - Screenshot

Troy Deeney napustio Watford

Kraj velike ljubavne priče nakon 11 godina: Legenda u suzama odlazi iz kluba

M. Šljivak

Nakon 11 godina velike ljubavi došlo je do raskida saradnje između Watforda i klupske legende Troya Deeneyja.

Deeney i Watford su raskinuli saradnju nakon 11 godina, a on će zauvijek ostati legenda kluba.

Emotivnom porukom ovaj 33-godišnji napadač se oprostio od navijača i kluba.

"Teško je objasniti moje emocije prema Watfordu. Osjećam tugu što odlazim, kao da sam izgubio člana porodice. Ponosan sam na sve što smo ostvarili u prethodnih gotovo 12 godina. Watford mi je promijenio život. Watford će zauvijek biti u mom srcu", rekao je između ostalog Deeney u oproštajnoj poruci.

Deeney je za Watford odigrao 419 utakmica i postigao je 140 golova. Ovaj klub mu je promijenio život jer je prije dolaska u redove Watforda plaćao kako bi igrao u engleskim nižim ligama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, imao je velikih problema i sa zakonom. Proveo je tri mjeseca i u zatvoru 2012. godine zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, ali je klub uvijek bio uz njega.

Ipak, sada je došlo vrijeme za rastanak i Deeney odlazi iz kluba. On je već dogovorio saradnju sa Birminghamom i predvodit će ovaj tim u Championshipu.

Top Komentari

MaDaj
Legenda covijek!!!
3 0
user1606950187
Deeeneeey
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi