Bruka West Hama u Srbiji, ali izvukao se u 90. minuti

Evropska liga

Bruka West Hama u Srbiji, ali izvukao se u 90. minuti

Edmir Škorić

Fudbaleri West Hama gostovali su u Bačkoj Topli ekipi TSC-a u petom kolu grupne faze Evropske lige, ali su u pootpunosti razočarali, iako su na kraju došli do minimalne pobjede rezultatom 1:0 i to golom u 90. minuit.

West Ham kao član engleske Premier lige naravno bio je ogroman favorit u Bačkoj Topoli, ali sastav kojeg vodi David Moyes odigrao je ispod svakog nivoa i malo je nedostajalo da TSC dođe barem do boda. Dojam je da je TSC bio bolji i opasniji tim, ali je Souček u 90. donio Čekićarima pobjedu.

West Hamu bi i bod bio dovoljan za ostanak na drugom mjestu i oni su zajedno s Freiburgom proslavili plasman dalje, s tim da još nije jasno ko će u osminu finala Evropske lige, a ko u šesnaestinu finala Konferencijske lige.

West Ham i Freiburg imaju isti broj bodova (12), ali će Čekićari pred svojim navijačima u Londonu tražiti pobjedu ili remi za prvo mjesto. Što se tiče druge utakmice u grupi, Freiburg je razbio Olympiakos sa 5:0.

Zanimljiv i uzbudljiv meč odigrali su AEK i Brighton u Atini u grupi B. Gosti su slavili sa 1:0 golom Joaa Pedra i sa 10 bodova osigurali prolazak dalje, a AEK više nema šansi da bude barem drugi.

Kasnije se sastaju Masreille i Ajax i Francuzi imaju priliku da pobjedom zauzmo prvo mjesto u grupi i tako pred zadnje kolo sami odlučuju u tome hoće li otići u osminu finala EL ili šesnaestinu finala Konferencijske lige.

Remi u Bergamu, neočekivan trijumf Rakowa

U grupi D Atalanta je remizirala sa Sportingom (1:1), dok je Rakow iznenadio u Grazu Sturm i pobijedio ga sa 1:0. Atalanta je prva sa 11 bodova, Sporting ima 8, Sturm i Rakow po četiri boda. U zadnjem kolu Rakow dočekuje Atalantu, a Sporting ekipu Sturma.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U grupi C Sparta je pobijedila Betis sa 1:0 i zakomplikovala stvari na tabeli. Sada Betis ima 9, Rangers i Sparta po sedam, s tim da Rangers kasnije dočekuje Aris (od 21h).

Rennes je u gostima kod Maccabi Haife slavio sa 3:0 na Puškaš Areni u Mađarskoj, pa je ovjerio prvo mjesto u grupi F sa 12 bodova. Villarreal ima šest, Panathinaikos četiri, a Maccabi samo jedan bod. Villarreal i Panathinaikos od 21h igraju svoj duel.

Top Komentari

Drakulaaa
Kako glup novinarcic
1 0
bk123
Što....bruka aj ne seri...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi