Inter i Milan imaju neraščišćenih računa od prije 20 godina: Hoće li ih Džeko naplatiti Kruniću?

Polufinale Lige prvaka

Inter i Milan imaju neraščišćenih računa od prije 20 godina: Hoće li ih Džeko naplatiti Kruniću?

E. Ganibegović

Od sinoć su poznati parovi polufinala Lige prvaka. Dva puta ćemo u maju gledati Derby della Madonnina, odnosno susrete Intera i Milana, te reprizu prošlogodišnjeg polufinala između Real Madrida i Manchester Cityja.

Dok će dvomeč Real Madrida i Manchester Cityja biti pravi derbi dvije ekipe koje su favoriti za osvajanje Lige prvaka od samog početka, dueli Intera i Milana biti će prava fudbalska romantika.

Posljednji put se desilo da ova dva tima međusodbno u polufinalu Lige prvaka igraju još davne 2003. godine, a tada su neki računi ostali neraščišćeni.

Poznato je da dva milanska kluba igraju na istom stadionu što znači da u praksi domaćina ili gosta nema (ima kada je u pitanju raspodjela broja ulaznica jednima i drugima), ali neko mora biti nominalni domaćin.

Tako je Milan zahvaljujući pravilu koje više ne važi, golu u gostima, "bio bolji" od Intera te 2003. godine i plasirao se u finale elitnog takmičenja.

Milan je bio domaćin u prvoj utakmici koja je završena 0:0, da bi u revanšu bilo 1:1 i Rossoneri su prošli dalje, a Inter je ostao kratkih rukava.

Shevchenko je postigao vodeći pogodak za Milan u tom revanšu u nadoknadi prvog poluvremena, da bi u 84. minuti Martins dao nadu Interu, ali više od toga crno-plavi nisu mogli. 

Ovoga puta gol u gostima se ne važi i svaki neriješen rezultat nakon 180 minuta igre vodi u produžetke, a zatim i u penale, te ostaje da vidimo može li se Inter osvetiti gradskom rivalu za ispadanje prije 20 godina.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bit će to i duel dva bh. reprezentativca. Edin Džeko brani boje Intera, a Rade Krunić Milana, što znači da ćemo u istanbulskom finalu sigurno gledati jednog Bosanca.

Prvi susret Milana i Intera igra se 10. maja, dok će revanš, u kojem će nominalni domaćin biti Inter, biti odigran šest dana kasnije. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi