Minut i po savršenstva koje je izveo Rade Krunić
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić odigrao je jednu od najboljih utakmica u karijeri u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Napolija (Foto: EPA)

Kakav meč bh. fudbalera

Minut i po savršenstva koje je izveo Rade Krunić

Midhat Šljivak

AC Milan se preko velikog rivala Napolija plasirao u polufinale Lige prvaka. Velike zasluge za plasman Rossonera među četiri najbolje ekipe Evrope ima reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić, koji je odigrao zaista fenomenalan meč na stadionu 'Diego Maradona' u Napulju, gdje je Milan odigrao 1:1 i plasirao se u polufinale zahvaljujući pobjedi od 1:0 iz prve utakmice.

Rade Krunić igra čudesan fudbal u ovoj sezoni. Fenomenalni veznjak reprezentacije Bosne i Hercegovine neizostavan je član prvog tima kod trenera Milana Stefana Piolija, a on mu na povjerenju zahvaljuje zaista sjajnim igrama.

Revanš meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Napolija na stadionu 'Diego Maradona' pokazao je o kakvom fudbaleru se zaista radi jer je na terenu bh. fudbaler bio dominantan i odigrao je jednu od najboljih utakmica karijere.

Analiza igre bh. veznjaka pokazuje apsolutno sve. Rade Krunić je odigrao vrhunski meč, potpuno je kontrolisao vezni red i bio je ključan čovjek u trijumfu Rossonera.

Odličnom igrom zadovoljni su i navijači tima sa San Sira. Nadaju se da će ovakvo izdanje ponoviti i u polufinalu, gdje će im rival vrlo vjerovatno biti najveći mogući, gradski rival Inter.

Oglasi

Ne želi Krunić vidjeti Inter u polufinalu, a o tome je govorio nakon jučerašnje utakmice.

"Vidjet ćemo protiv koga ćemo igrati u polufinalu. Uvijek sam govorio da volim igrati protiv ekipa iz Evrope prije onih sa kojim se srećemo u Italiji. Svjesni smo naše snage i jedva čekamo da igramo polufinale", rekao je Krunić i dodao je:

"Ovo je veliki uspjeh za sve nas. Svi smo zajedno prošli, naplaćen je posao kojeg smo uradili u posljednje vrijeme. Ne želimo se zaustaviti. Gledamo naprijed", poruka je reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Rade Krunić je ove sezone u dresu Rossonera nastupio u 25 utakmica. Upisao je gol i asistenciju, ali njegov doprinos u igri je zaista ogroman, što je pokazao i jučer.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ukupno je za AC Milan ovaj 29-godišnji fudbaler nastupio u 116 utakmica. Ima učinak od tri pogotka i šest asistencija.

Podsjetimo, Krunić je karijeru počeo u Sutjeski iz Foče. Put do Italije i dresa Empolija vodio ga je preko srbijanskih klubova FK Borac Čačak i FK Donji Srem, a na San Siro je stigao 2019. godine u transferu vrijednom osam i po miliona eura.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi