Tuchel: Ako Cavani želi da ode, neka čeka ljeto

Ne želi da Urugvajac ode ovog mjeseca

Tuchel: Ako Cavani želi da ode, neka čeka ljeto

E. Škorić

Trener PSG-a nema želju da Edinsn Cavani do kraja mjeseca napusti klub.

Nedavna izvješća ukazuju na to da je Cavani već dogovorio transfer u Atletico Madrid, ali Tuchel ima želju da iskusni Urugvajac ostane barem do ljeta, odnosno do kraja sezone.

Uoči utakmice francuskog Liga kupa protiv Saint-Etiennea, Thomas Tuchel izrazio je stav prema mogućem transferu Cavanija.

"Stvarno mi se ne sviđa kada igrači sredinom sezone odu ili dođu", rekao je trener PSG-a na konferenciji, dodavši:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Činjenica je da je Cavani sada izgubio mjesto u prvom timu, ali u izvrsnoj je formi i tim ga treba. Ako želi da ode, neka ode na ljeto".

"Naš je cilj osvojiti sve moguće ove sezone, tako da samo trebamo razmišljati o postizanju tog cilja. Sve ostalo je sporedno. I drago mi je što Lonardo, koji je odgovoran za politiku transfera, dijeli moje stajalište", zaključio je bivši trener Borussije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi