Thomas Tuchel je novi trener Bayerna!

Potpis ugovora večeras

Thomas Tuchel je novi trener Bayerna!

E. Oštraković

Nakon što je fudbalski svijet ostao u čudu zbog odluke Bayerna da smijeni Nagelsmanna sa klupe Bayerna, već je poznato ime novog trenera ovog kluba.

Naime, Fabrizio Romano koji je prvi prenio vijest da će Nagelsmann dobiti otkaz, sada je otkrio ime novog trenera.

"Ekskluzivne vijesti su potvrđene. Thomas Tuchel je novi trener Bayerna, sve je dogovoreno. Odmah je prihvatio ponudu. Ugovor je dogovoren, čeka se potpis koji će se desiti večeras", napisao je Romano.

Javnost u Njemačkoj bila je veoma iznenađena zbog toga što je Nagelsmann dobio otkaz.

Nagelsmann je s Bayernom ove sezone izborio četvrtfinale Lige prvaka, a klub je na bod od vodeće Borussije Dortmund u Bundesligi, ali očito rezultati nisu razlog što uprava kluba sprema smjenu Nagelsmanna.

Iako nisu navedeni razlozi, smatra se da su u klubu nezadovoljni određenim stvarima koje radi sam Nagelsmann, a osobito što olako ulazi u svađe sa igračima i pravi nemir u momčadi.

Nagelsmann je na klupu Bayerna sjeo na ljeto 2021. godine, kada je zamijenio Hansija Flicka potpisavši ugovor na pet godina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tuchel još od septembra prošle godine nema klub kada je dobio otkaz u Chelseaju, a nekoliko ponuda do sada je odbio.

Bayernov poziv se ne propušta, a naročito to važi za njemačke trenere poput Tuchela, koji je prethodno radio u Njemačkoj kao trener Borussije Dortmund i Mainza, a bio je još u PSG-u.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676205495
Smece od ekipe onaj Bayern,samo im je sreca sto igraju u farmerskoj ligi,pustite malo nekog da vam liga bude zanimljivija suge jedne
2 3
nakopitam
Sada ce se izivljavati na manćesti
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi