Tuchel na treningu okupio igrače, dvojici u lice rekao da mu ne trebaju na pripremama

To mu je posao

Tuchel na treningu okupio igrače, dvojici u lice rekao da mu ne trebaju na pripremama

Edmir Škorić

Biti trener Bayerna je velika čast, profitabilan posao, ali sa sobom nosi velike odluke i odgovornosti. Svjestan je toga Thomas Tuchel, koji je nakon ne baš najboljeg početka na klupi Bayerna odlučan da žestokim radom na ovoljetnim pripremama spremi do maksimuma tim za sezonu 2023/24.

Po dolasku Tuchela umjesto Juliana Nagelsmanna, u Bayernu su stvari krenule nizbrdo. Klub je ispao u četvrtfinalu Kupa Njemačke, a zatim i u četvrtfinalu Lige prvaka. Osvojena Bundesliga u zadnjim minutama na neki način je spasila Tuchela, ali bit će pod velikim pritiskom u novoj sezoni.

Tuchel je na press konferenciji prozvao određene zvijezde, najviše Sadija Manea (31) i Leona Goretzku (28), a prije odlaska na trening kamp morao je dvojici saopštiti da na njih više nikako ne računa.

Prema informacijama sportskog izdanja Bilda, Tuchel je u petak obavijestio talente Arijona Ibrahimovića (17) i Gabriela Vidovića (19) da im nije dopušten odlazak na pripremni kamp.

Teška odluka za obojicu: Ibrahimoviću je prošle sezone dopušteno nekoliko sedmica da trenira s profesionalcima, a u januaru je dobio ugovor. Vidović je zadnji put bio posuđen nizozemskom Vitesse Arnheimu, a sada je želio da se dokaže na pripremama kako bi ostao u Bayernu. Veznjak ima ugovor s Bavarcima do 2025. godine, ali jedno je već sada jasno: on nema budućnost u Bayernu.

Oglasi

Vidović je, kažu, iznimno razočaran izborom za pripreme. U međuvremenu je čak došlo do razlaza između igrača i njegove poznate zastupničke agencije.

Barem bi za Ibrahimovića još mogao postojati mali "happy end". Budući da je veteran Thomas Müller (33) morao otići povrijeđen zbog problema s mišićima u kuku, ofanzivni veznjak će vjerovatno biti naknadno pozvan i otputovati na pripreme.

S druge strane, Tuchel ima neke talente u trenutnom kadru na pripremama. Ima visoko mišljenje o defanzivcu Tareku Buchmannu (18), također bi trebao započeti putovanje u Aziju. Veznjak Paul Wanner (17) i dalje je s ekipom, ali će biti posuđen. Osim toga, u timu za pripreme je i Yusuf Kabadayi (19). Krilni napadač je zapravo u potrazi za novim klubom, ali je ipak dobio dozvolu da otputuje u Tegernsee. Njegov ugovor s Bayernom traje do 2024. Pošteđen je Tuchelovih teških odluka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je pripreme zvanično počeo 15. jula i narednih pet dana treniraće u malom bavarskom gradiću Tegernseeu, nakon čega slijedi nastup na tradicionalnom Audi cupu od 24. jula do 3. avgusta, te će u sklopu toga odigrati prijateljske mečeve protiv Manchester Cityja (26. juli), Kawasakija (29. juli) i Liverpoola (2. august).

Pet dana kasnije na programu je s duel s freancuskim Monacom u Untrehachingu, a 12. augusta prva zvanična utakmica protiv Leipziga na Allianz Areni u okviru Superkupa Njemačke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1635426697
Ovaj nije dobar!!! Na Goretzku ne racuna? Unistit ce ekipu lik.
0 0
Ovaj Bayern postaje smiješna ekipica , mogu po njemačkoj se kurcit , grupu će proći i kraj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije