Tuchel brutalno iskren prema zvijezdama i jasno je da trio kod njega nema šta tražiti

Trener Bayerna

Tuchel brutalno iskren prema zvijezdama i jasno je da trio kod njega nema šta tražiti

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern počeo je pripreme za novu sezonu. Njemački prvak želi nastaviti domonaciju u Bundesligi i nadaju se kako bi pod vodstvom Thomasa Tuchela rezultat i u Ligi prvaka mogao biti mnogo bolji nego prošle sezone. Trener bavarskog velikana govorio je danas o igračima koje ima na raspolaganju i praktički je saopštio trojici da nisu u prvom planu kod njega.

Thomas Tuchel je bez previše skrivanja poručio trojici fudbalera Bayerna da će morati dobro da se potrude kako bi kod njega igrali u prvoj postavi.

Sadio Mane, Leon Goretzka i Ryan Gravenberch igrači su o čijim odlascima se priča, a Tuchel im je posvetio minute na današnjoj press konferenciji.

"Sadio Mane nije opravdao očekivanja. Konkurencija je velika i neće mu biti lako da bude starter. Zna za to, te šta mislimo i ja i klub. Ima ugovor i želi ostati i to poštujemo. Prvi je dan treninga i svašta se može desiti u fudbalu", istakao je Tuchel.

Zatim se okrenu veznjacima Leonu Goretzki i Ryanu Gravenberchu.

Oglasi

"Obojica su pod ugovorima s nama. Ryan mora biti na vrhunskom nivou kako bi se izborio za minute. Leon je imao lošu završnicu sezone i s obzirom na status kojeg ima, očekujemo više od njega. Konkurencija je velika", istakao je Tuchel i tako je ovim igračima poručio da će morati dosta znoja proliti ako kod njega žele igrati.

Sadio Mane za sada ima ponudu iz Saudijske Arabije. Al Nassr je spreman izdvojiti 25 miliona eura za njegove usluge, ali njemu je očigledno cilj da se pokuša izboriti za minute kod Thomasa Tuchela.

To će sudeći po riječima ovog stručnjaka biti jako teško. Nije Mane igrač po njegovom ukusu i neće biti iznenađenje ako mu u slučaju ostanka minutaža bude poprilično mala.

Bavarci su ovog ljeta ostali bez Lucasa Harnandeza. U klub su stigli Konrad Laimer i Raphael Guerreiro, a u narednom periodu se očekuju još neka imena u Minhenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prije svega ekipu bi mogao pojačati Kim Min-Jae iz Napolija s kojim su pregovori u završnoj fazi, a priča se o dolasku i fantastičnog engleskog napadača Harryja Kanea.

Također, Kyle Walker je dogovorio sve oko dolaska u klub, a na izlaznim vratima je francuski defanzivac Benjamin Pavard.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jedna velika buranija je ovaj Bayern , plafon osmina finala , i opet farmer liga
1 0
Culer
Kobasičarska posla...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije