Tuchelove riječi su jako zabrinjavajuće, sluti samo na jedno

"Alarmantno"

Tuchelove riječi su jako zabrinjavajuće, sluti samo na jedno

Edmir Škorić

Bayern je želio sezonu otvoriti osvajanjem trofeja i pobjedom nad Leipzigom, no utakmica Superkupa Njemačke pripala je Bikovima, koji su na krilima Danija Olma, koji je postigao tri gola, slavili visoku pobjedu rezultatom 3:0.

Olmo je bio nezaustavljiv za Bavarce, kojima nije pomogao niti Harry Kane. 30-godišnji Englez tek je stigao u Bayern, a večeras je imao priliku da prvi put nosi dres njemačkog velikana. Ušao je sredinom drugog dijela, ali ni on nije pomogao da se izbjegne poraz, te je bivši napadač Tottenhama ostao uskraćen za prvi trofej u sezoni.

Thomas Tuchel dao je jednu zabrinjavajuću izjavu nakon utakmice. Sudeći prema onom što je izjavio, "miriše" na skorašnji rastanak od tima. Očito je da nema kontrolu nad svlačionicom, da nije autoritativan kakav je inače bio kroz karijeru i da mu je ponestalo ideje šta i kako dalje kada je Bayern u pitanju. 

"U ovom trenutku nemam objašnjenje. Primamo prelagano golove. Kao da nismo ništa napravili protekle četiri sedmice. Ono što smo danas pokazali nema nikakve veze s tim kako smo trenirali, forma, atmosfera. To je alarmantno, jednostavno alarmantno", poručio je Tuchel, a onda krenuo s kritikovanjem igrača.

"To je zastrašujuće. Sada nemam rješenje, šokiran sam i jako razočaran. Ovo mi je zaista neobjašnjivo".

Oglasi

Tokom ljetnih priprema Bayern je nedavno pobijedio AS Monaco (4:2) i Liverpool (4:3).

"Čim imamo šta za izgubiti, to nije ista ekipa i to nije dobro", rekao je Tuchel.

Bayern je zaista loše otvorio novu sezonu, a priliku za popravni ima sljedećeg vikenda u Bremenu u gostima kod Wedera u meču prvog kola Bundeslige.

Za očekivati je da će tada Kane biti starter i biće to prilika iskusnom napadaču da postigne svoj prvi gol izvan Engleske.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče Tuchelove izjave, čini se kao da gubi konce i pitanje je hoće li preživjeti još neki kiks. Imao je užasan kraj prošle sezone, jedva došao do titule i ostao bez trofeja u Kupu i Ligi prvaka, a rukovodstvo Bayerna zaista nema strpljenja niti pardona prema bilo kome.

Ispod možete pogledati pregled večerašnje utakmice, golove Olma i Kaneov debi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Raz**** im sistem City prije nekoliko mjeseci ... Nego da vas pitam jek stigo kane hahaha
1 1
user1625662227
Ovako je i sa Chelsijem krenulo. Prvo vrhunac, pa onda prizemljenje. Doduše, sa Bayernom nije osvojio LŠ ali nešto tu ne štima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi