Tuchel govorio o Neymaru i svrstao se na stranu navijača: Razumijem ih...
Tuchel ipak vjeruje da se njegov odnos sa Neymarom neće promijeniti nakon svega što se dešavalo

Nakon što je Brazilac dočekan kao najveći neprijatelj

Tuchel govorio o Neymaru i svrstao se na stranu navijača: Razumijem ih...

S. Pašalić

PSG je ovog ljeta imao jedan veliki problem koji na kraju nije uspio riješiti.

Naime, Brazilac Neymar je svim silama želio napustiti Pariz i po mogućnosti se vratiti u Barcelonu, ali se na kraju njegove želje nisu ispunile.

Neymar je ostao u glavnom gradu Francuske, a nakon što je početkom nove sezone propustio utakmicu Superkupa protiv Rennesa i pet utakmica prvenstva zbog povrede, sredinom septembra je konačno zaigrao.

Parižani su igrali protiv Strasbourga na Parku Prinčeva, ali je Neymar od strane navijača dočekan kao najveći neprijatelj.

Brazilac je ipak bio junak u toj utakmici nakon što je u 92. minuti majstorijom donio svom timu pobjedu, a nakon toga je i u naredne tri od četiri utakmice pronalazio put do mreže.

Trener PSG-a Thomas Tuchel, govorio je za beIN i dotakao se teme Neymara i svrstao se na stranu navijača.

"To nije jednostavna situacija. Navijači se izražavaju, a ja to potpuno razumijem. Imaju pravo na izražavanje. Ponosni su na svoj klub i nije lijepo čuti da jedan od igrača govori sedmicu za sedmicom da želi otići", rekao je Tuchel.

"Rekao sam mu da se trebamo suočiti s ovom stvarnošću. Postoji pritisak na njega da se ponaša dobro i da mijenja mišljenje. Naš se odnos nije promijenio."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Znao sam da želi otići i znao je da sam ja protiv toga, jer mi se ne čini pravo vrijeme ili ispravna odluka. Kao trener, očito ga nisam želio izgubiti."

Ali, na kraju, obojica smo znali da odluka nije na njemu ili na meni. Dakle, to ne bi trebalo utjecati na način na koji radimo zajedno.", dodao je trener PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi