Tuchel je već bivši, bogati vlasnici PSG-a žele trenera iz Premier lige

Čini se da je Nijemac potrošio sav kredit

Tuchel je već bivši, bogati vlasnici PSG-a žele trenera iz Premier lige

S. Grebović

Ova se sezona za PSG već sada može okarakterisati kao veoma neuspješnom, posebice nakon sinoćnjeg poraza u finalu kupa od Rennesa.

Nakon regularnih 90 minuta rezultat je glasio 2:2 pa se otišlo u produžetke. U dodatnim minutama nije bilo pogodaka pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Tu su se bolje snašli igrači Rennesa koji su rezultatom 6:5 stigli do ovog trofeja i ozbiljno uzdrmali trenersku poziciju Thomasa Tuchela. 

Parižani su i u Ligi prvaka ispali prerano. U osmini finala eleminisao ih je Manchester United, pa će se tim iz prestolcije Francuske morati zadovoljiti samo naslovom u domaćem šampionatu.

Preskroman je to učinak za ekipu u koju je uloženo stotine miliona eura, a navijači glavnog krivca vide upravo u njemačkom stručnjaku. Stoga su se bogati vlasnici PSG-a već bacili na posao.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prema pisanju engleskog Mirrora oni žele trenera koji je već jednom osvojio Ligu prvaka. Riječ je o Rafi Benitezu koji je ovaj pehar osvojio sa Liverpoolom u nezaboravnom finalu 2005. godine.

Španac po okončanju sezone najvjerovatnije napušta klupu Newcastlea zbog narušenog odnosa sa vlasnikom Svraka. Interes za njegovo dovođenje pokazao je i Marseillele, ali teško je vjerovati da mogu parirati PSG-u ukoliko bi bogati vlasnici ovog kluba odlučili da odriješe kesu.

Top Komentari

nightcry
Histerija naftnih milijardi - mr'š u 3pm, ovi Arapi i Amerikanci su i sjebali fudbal globalno, od Brazila do Evrope, skupa sa Blaterom i Co. Benitez istoršeni trener umjesto mladog i savremenog stručnjaka, bravo, osvojićete kurchinu od pjeska.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi