Tuchel saznao da Klopp odlazi iz Liverpoola, pa progovorio - Njegove riječi obilaze svijet
FOTO: EPA

Iskreno je rekao šta misli

Tuchel saznao da Klopp odlazi iz Liverpoola, pa progovorio - Njegove riječi obilaze svijet

Esmer Oštraković

Cijeli svijet bio je šokiran nakon što je svjetlo dana ugledao video u kojem je u glavnoj ulozi trener Liverpoola, Jurgen Klopp.

Naime, Klopp je odlučio da javno saopšti da se na kraju sezone oprašta od Liverpoola što je iznenadilo navijače ovog kluba, ali i ostale osobe iz svijeta fudbala.

Klopp se oprostio u jako emotivnom videu, a svima je jasno da mu je jako teško otići nakon devet godina provedenih u klubu.

Svi su očito čekali da vide ko će prvi reagovati na ono što je objavljeno iz Liverpoola, a to je bio ni manje ni više nego Thomas Tuchel.

Tuchel je govorio za Fabrizija Romana, a bio je veoma iskren.

Oglasi

"Klopp je jedan od najboljih trenera na svijetu. Uvijek mu je išlo za rukom da ima veliki uticaj u klubovima i to u kojem god da je radio. To su velike vijesti", rekao je Tuchel.

Predpostavlja se da će nasljednik Kloppa u Liverpoolu biti njihov nekadašnji fudbaler Xabi Alonso koji radi sjajan posao u Bayer Leverkusenu.

Osim sa Liverpoolom ranije je Xabi Alonso dovođen u vezu sa poslom upravo u Bayernu, te u Real Madridu.

Već je poznato u kojem velikanu Klopp nastavlja trenersku karijeru?

Kako navode engleski mediji već je poznato i ime novog kluba Jurgena Kloppa zbog kojeg je sve i uradio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, Klopp nikada nije krio želju da jednog dana vodi ekipu Barcelone, a upravo to bi se trebalo desiti već naredne sezone.

Xavi nije ispunio očekivanja, a Laporta mnogo voli Kloppa i njegov stil igre, te se čini da bi ovo bilo izvrsno i za Klopp, ali i za Barcelonu.

Top Komentari

Mr.Objektivac
Rijeci koje obilaze svijet, ostrakovicu kurtza nam se napushi
0 0
**** vas propali trener bayerna i njegove riječi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi