Tuchel je imao veliki razlog zbog kojeg je prihvatio poziv Bayerna, a nije riječ o sportskom motivu

Sve zbog kćerke

Tuchel je imao veliki razlog zbog kojeg je prihvatio poziv Bayerna, a nije riječ o sportskom motivu

E. Oštraković

Tuchel je od septembra prošle godine bio bez posla i to nakon što je dobio otkaz u Chelseaju. Nakon toga odbio je nekoliko ponuda.

Ipak, ponudu Bayerna nije mogao odbiti, te je postao novi trener ove ekipe i svoj posao u novom klubu će krenuti od ponedeljka.

Očekivalo se da će Tuchel sačekati kraj sezone kako bi odlučio gdje će nastaviti karijeru, a dugo se spominjalo da bi mogao zamijeniti Ancelottija u Real Madridu.

Kada se pojavio Bayern Tuchel nije dugo razmišljao, te je odmah prihvatio ponudu i dogovorio saradnju sa ovim klubom.

Osim Chelseaja Tuchel je u svojoj karijeri vodio ekipe Borussije Dortmund i Mainza u Njemačkoj, te ekipi Paris Saint-Germaina.

Njemački mediji otkrili su da je Tuchel imao još jedan razlog za preuzimanje Bayerna, a on nije bio sportski.

Oglasi

Naime, Tuchelova kćerka živi u Minhenu, a on tamo ima i stan, te se u tom gradu osjeća baš kao kod svoje kuće.

"Orginalni plan bio je da ostane u Engleskoj. Ipak, kada je interes Bayerna postao ozbiljan Tuchel je odmah odlučio da prihvati ponudu. Osim sportskog aspekta, postoji još jedan važan razlog. Njegova kćerka živi u Minhenu i on tamo ima svoj stan", napisao je Philipp kessler.

Javnost u Njemačkoj bila je veoma iznenađena zbog toga što je Nagelsmann dobio otkaz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nagelsmann je s Bayernom ove sezone izborio četvrtfinale Lige prvaka, a klub je na bod od vodeće Borussije Dortmund u Bundesligi, ali očito rezultati nisu razlog što uprava kluba sprema smjenu Nagelsmanna.

Iako nisu navedeni razlozi, smatra se da su u klubu nezadovoljni određenim stvarima koje radi sam Nagelsmann, a osobito što olako ulazi u svađe sa igračima i pravi nemir u momčadi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi