Tuchel najavio transfer: "Znam da Neymar želi otići"

Nije nikakva tajna

Tuchel najavio transfer: "Znam da Neymar želi otići"

Da Neymar želi napustiti redove Paris Saint-Germaina više nije nikakva tajna.

Brazilac je u rekordom transferu od 222 miliona eura otišao 2017. godine u PSG, ali u gradu svjetla se nije snašao najbolje. I dalje je Neymar u Messijevoj i Ronaldovoj sjeni, pritom nije uspio da osvoji Ligu prvaka, a na sve to došle su i optužbe za silovanje s kojima se nedavno susreo.

Mediji u Francuskoj pišu kako je Neymar odlučan da napusti klub i promijeni sredinu, a da u takvim napisima ima istine poslije sinoćnje pobjede nad Dynamo Dresdenom otkrio je i trener Thomas Tuchel.

"Uvijek sam razočaran kad igrač kasno dođe na pripreme. Sad je sve na klubu i Neymaru. Znao sam da želi otići i prije Copa Americe. Ja sam trener, on je moj igrač. Ostane li u svlačionici, radit ću s njim. Ali spreman sam na sve i moram se prilagođavati svaki dan", kazao je Tuchel.

Nije Tuchel govorio o klubu u koji Neymar želi otići, no špekuliše se kako će brazilski fudbaler pokušati potražiti utjehu u naručju bivših saigrača u Kataloniji. Barcelona ima ograničen budžet na 100 miliona eura, a kako Neymar vrijedi puno više, pokušat će račun prebiti s velikom trampom u koju bi bili uključeni Philippe Coutinho i Ivan Rakitić.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U igri je također i Real Madrid koji ga posljednjih godina sramežljivo zavodi preko Florentina Pereza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi