Tuchel o Mbappeu i Neymaru: Želim da ostanu, ali ne mogu to obećati
Real Madrid silno želi dovesti sjajni dvojac PSG-a, ali sigurno je da obojica neće završiti na Bernabeu (Foto: EPA)

Trener PSG-a sasvim iskren

Tuchel o Mbappeu i Neymaru: Želim da ostanu, ali ne mogu to obećati

M. Šljivak

Trener PSG-a Thomas Tuchel nije siguran da će li će u narednoj sezoni  Neymar i Kylian Mbappe nositi dres francuskog prvaka.

Oba fudbalera se povezuju sa odlaskom sa Parka Prinčeva. Obojicu želi madridski Real, a Tuchel je za Sky Sports istakao da nije siguran hoće li oni ostati u klubu.

Naravno, ima želju da tako bude, ali u fudbalu se nikad ništa ne zna. Toga je njemački stručnjak itekako svjestan.

"Navikao sam na ovakve stvari. Tek je maj i stvari koje sad kažem možda ne budu tačne već narednog mjeseca. Stvari su takve, dosta je špekulacija, a to znači da je naš tim pun talenta i kvaliteta", rekao je Tuchel i nastavio je:

"Moje želje kao menadžera su jasne. Želim da svi igrači ostanu u PSG-u i u našem projektu. On nije ni blizu završetka i tek je počeo. Ipak, usprkos mojoj želji ne mogu obećati da će se to desiti. To bi bilo naivno, a to u ovom poslu nikako ne želim", istakao je Tuchel.

Njemački trener je prije nekoliko dana produžio ugovor sa PSG-om. Dobio je jednogodišnji produžetak saradnje i u klubu bi trebao ostati do 2021. godine.

Često se spominjao njegov odlazak sa klupe. Jose Mourinho i Max Allegri su važili kao glavni kandidati za njegovog nasljednika, ali se rukovodstvo PSG-a odlučilo zadržati Nijemca.

Tuchel je PSG preuzeo u maju prošle godine. Osvojio prvenstvo Francuske ove sezone, ali je izostao uspjeh u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ukupno je Parižane vodio u 55 utakmica i ima sjajan učinak od 40 pobjeda, sedam neriješenih rezultata i osam poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi