Tuchel odabrao: Areola prvi golman, Buffon ide na klupu

PSG-ov trener donio odluku

Tuchel odabrao: Areola prvi golman, Buffon ide na klupu

Trener Paris Saint-Germaina Thomas Tuchel je u posljednjem intervjuu saopštio svoju odluku koja se tiče prvog golmana za sezonu 2018/2019.

Iako je na Park prinčeva ljetos kao veliko pojačanje stigao legendarni Gianluigi Buffon, izgleda da će 40-godišnjak ipak biti drugi čuvar mreže francuskog prvaka.

"Odabrao sam. Odluka nije definitivna, ali rekao sam Alphonsu Areoli da, po mom mišljenju, on treba da bude prvi golman PSG-a", rekao je Tuchel, koji se potom dotakao Buffona:

"S njim je drugačija situacija. On je legenda, Areolin idol koji je na njegovoj strani. To su dva golmana sa snažnim karakterom. Gigi to zna, siguran sam da ćemo napraviti dobar posao ako budemo mogli u ovoj konfiguraciji".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Buffon u PSG-u neće imati samo ulogu golmana.

"On nije samo igrač na klupi, već neko ko ima ogroman uticaj na ekipu svakoga dana. Naprimjer, branio je sjajno protiv Guingampa. Kada Areola bude branio, Buffon može samo da prekrsti ruke i uživa u meču, ali on to ne čini. Mnogo komunicira sa igračima i pokušava da mi pomogne, a onda shvatite zašto je tako veliki i zašto iza sebe ima takvu karijeru", zaključio je trener Parižana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi