Tuchel priznao: Rabiot možda neće završiti sezonu sa nama
(Foto: EPA) Adrien Rabiot (23) je prošao omladinsku školu PSG-a, a 2012. godine je prekomandovan u prvi tim. Ubrzo nakon povratka sa posudbe u Toulouseu postao je važan dio prvog tima Parižana...

Transfer na pomolu

Tuchel priznao: Rabiot možda neće završiti sezonu sa nama

Čini se da je jedan odlazak sa Parka prinčeva izvjestan, a on bi mogao značiti i potragu PSG-a za pojačanjem.

Toliko toga je napisao o Adrienu Rabiotu i njegovoj budućnosti, a kako se bliži zima sve je jasnije da on na proljeće više neće biti član PSG-a.

Rabiot još uvijek nije pristao produžiti ugovor sa PSG-om, a za njegove usluge su zainteresovani mnogi, među kojima se kao najozbiljniji kandidat za njegov transfer izdvaja Barcelona.

Ugovor Adriena Rabiota sa PSG-om ističe narednog ljeta, ali bi on već u januaru mogao biti prodan. Ukoliko ga PSG i ne proda, Rabiot bi svejedno mogao ove zime potpisati predugovor sa nekim od zainteresovanih.

Jasno je da će PSG, u svakom slučaju, ostati bez sjajnog igrača za relativno male pare, a da bi Rabiot mogao uskoro napustiti Park prinčeva priznao je i sam Tuchel.

"Ne mogu garantovati da će Adrien zavšiti sezonu sa nama, još uvijek je riječ o istom problemu. Nije rekao 'da' PSG-u. Rezultat toga je da je sada sve moguće", istakao je Tuchel.

Tuchel je potom govorio o potencijalnim pojačanjima u veznom redu i jasno je da se u Parizu već spremaju za Rabiotov odlazak.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Za mene je bilo važno da dovedemo 'šesticu' ljetos. Sada je već zima i imamo isti problem. Sve će zavisiti od situacije sa Rabiotom i Lassanom Diarrom...", poručio je Tuchel.

Ukoliko Rabiot napusti PSG, Parižani će morati krenuti u potragu za pojačanjem u veznom redu s obzirom da će u tom slučaju ostati samo sa Marcom Verrattijem i vetaranom Lassanom Diarrom kada su u pitanju pozicije centralnog i defanzivnog veznog u pitanju.

Top Komentari

teddy sheringham
Rabiot za Rakitića, i ptice na grani znaju.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi