Mediji tvrde da je njegov transfer završen, ali De Jongova priča je drugačija
(Foto: EPA) (Foto: EPA) Frenkie de Jong je ove sezone neizostavan dio prve postave Ajaxa, te je već prikupio 24 nastupa u svim takmičenjima. Postigao je tri gola i dodao jednu asistenciju

Mladić za kojim "ludi" Evropa još nije odlučio

Mediji tvrde da je njegov transfer završen, ali De Jongova priča je drugačija

Budućnost sjajnog mladog veznjaka Ajaxa Frenkieja de Jonga već je odavno predmetom mnogih špekulacija.

Ovaj talentovani 21-godišnjak je već zapao za oko najvećih evropskim klubovima, a navodno bi ga u svojim redovima voljeli vidjeti PSG, Barcelona, Manchester City, ali i mnogi drugi.

Nedavno ga je, međutim, holandski De Telegraaf "preselio" na Park prinčeva. Naime, De Telegraaf je tvrdio da je Frankie de Jong odlučio preći u PSG narednog ljeta, te da su Parižani na taj način pobijedili Manchester City u utrci za usluge ovog sjajnog veznjaka.

Također, špekulisalo se da je čitav posao dogovoren, te da se očekuje da će PSG Ajaxu isplatiti 75 miliona eura za De Jongov transfer.

Ništa još nije odlučeno

Ipak, sada je De Jong demantovao ovakve navode.

"Ne, definitivno još uvijek nisam odlučio", kratko je poručio mladi veznjak za Goal.com.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Inače, De Jong je zapao za oko evropskim velikanima prije svega zbog svojih tehničkih sposobnosti, a riječ je o igraču koji se dobro snalazi u nekoliko uloga, od klasičnog veznjaka do štopera - playmakera.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi