Zakucali biste se za fotelju! Zamislite ove parove osmine finala Lige šampiona
Real Madrid je tri godine zaredom osvajao Ligu prvaka, a čini se kako će ove sezone vrlo teško ponoviti tako nešto.

U susret žrijebu

Zakucali biste se za fotelju! Zamislite ove parove osmine finala Lige šampiona

Ovosedmičnim utakmicama posljednjeg, 6. kola, grupne faze Lige šampiona završena je prva faza takmičenja i slijede nam ona najveća moguća uzbuđenja.

U osminu finala su se plasirali:

Sa prvog mjesta: Barcelona, Manchester City, Bayern Minhen, PSG, Borussia Dortmund, Porto, Juventus, Real Madrid.

Sa drugog mjesta: Ajax, Manchester United, Atletico Madrid, Roma, Liverpool, Schalke, Lyon, Tottenham.

Čini se kako odavno nismo imali veću šansu da svjedočimo baš ludom žrijebu koji bi mogao donijeti nekoliko spektakularnih parova. Naravno, u tome je mnogo pomogla činjenica da su na drugom mjestu završile neke od najboljih ekipa Evrope kao što su Atletico Madrid, Manchester United, Liverpool ili Tottenham.

Nijedan velikan od nosilaca u žrijebu neće željeti već u osmini finala da igra protiv jednog od ova četiri kluba, pa će vjerovatno prije priželjkivati Ajax, Schalke, Romu ili Lyon. Ruku na srce, treba reći da su Lyon i Ajax odigrali fantastičnu grupnu fazu te su i više nego opasan rival, dok Roma i Schalke za sada djeluju najslabašnije.

Malo ćemo se pozabaviti i eventualnim ishodom žrijeba, pa vam donosimo vjerovatno najspektakularniji mogući:

Liverpool - Barcelona

Atletico Madrid - PSG

Manchester United - Real Madrid

Roma - Borussia Dortmund

Tottenham - Bayern Minhen

Schalke - Juventus

Lyon - Porto

Jedan ovakav žrijeb će značiti da imamo zagarantovan spektakl u osmini finala i sigurno da ga mnogi ljubitelji fudbala priželjkuju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naravno, jasno je da će žrijeb morati osigurati barem dva ili tri istinska spektakla već u prvom dijelu knock-out faze, a nadamo se da bi mogao iznjedriti neke od pomenutih parova.

Inače, prvi susreti osmine finala će se igrati 12., 13., 19. i 20. februara, a revanši 5., 6., 12. i 13. marta. Žrijeb će biti obavljen u ponedjeljak u 12.00 sati.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Ja bo volio ipak ovako: BVB - Liverpool  Barcelona - Manchester U PSG - At. Madrid Porto - Roma Bayern - Tottenham  M. City - Schalke R. Madrid - Ajax Juve - Lyon
12 20
king11
juve - liverpul
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi