Tuchel: Zašto PSG, a ne Bayern? Zakasnili su
(Foto: EPA) Navijači Bayerna su u Tuchelu vidjeli odličan izbor, ali on je imao druge planove...

Angažman u inostranstvu je bio prioritet

Tuchel: Zašto PSG, a ne Bayern? Zakasnili su

Thomas Tuchel je 2017. godine osvojio Kup Njemačke sa Borussijom Dortmund, a iako se špekulisalo da bi mogao naslijediti Juppa Heynckesa na klupi Bayerna to se nije desilo.

Nakon "odmora" Tuchel se zaputio u Francusku gdje je preuzeo kormilo PSG-a kojeg je prethodno napustio Unai Emery.

Sada je Tuchel otkrio da je interes Bayerna zaista postojao, ali da je on već odlučio da se u svom poslu okuša i van Njemačke. Ipak, da je ponuda Bayerna stigla na vrijeme, možda bi ipak danas Tuchel bio na kormilu Bavaraca, a ne Niko Kovač.

"Odluka šta raditi poslije Dortmunda je bila jasna, to sam osjećao u sebi, rekao sam - ako stigne ponuda iz inostranstva prihvatiću je. Želio sam iskustvo rada u nekoj drugoj zemlji osim Njemačke. Ali kada je stigla ponuda iz Pariza bio sam iznenađen", istakao je Tuchel, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Istina je da sam imao ponudu iz Bayerna da preuzmem njihovu ekipu, ali stvar je bila u tome da sam već donio odluku. Zakasnili su sa kontaktom, već sam odlučio da napustim Njemačku i preuzmem PSG".

PSG je pod Tuchelom silovito krenuo u novu sezonu Ligue 1, a njemački stručnjak je već stigao do jednog trofeja, francuskoj Super kupa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Ma kakav skrti bajern, propo bi ti ko zeton u bajernu, ima da ih poderu u ligi sampiona, real se sprdo prosle godine s njima, neka tebe u psg, ako mi ne osvojimo da psg onda osvoji :)
4 18
AMKO
Bajern bi se jebo a da im neudze
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi