Tudor preuzima Azerbejdžan, u sve 'upetljan' i Robert Prosinečki
Posljednji angažman imao u Udineseu

Hrvatski stručnjak pred novim angažmanom

Tudor preuzima Azerbejdžan, u sve 'upetljan' i Robert Prosinečki

S. Mlaćo

Kako prenosi azerbejdžanski potal Sportal.az, novi selektor selekcije Azerbejdžana mogao bi postati hrvatski stručnjak Igor Tudor.

Navodno je Tudor jedan od glavnih kandidata za ovu poziciju, s obzirom da je dosadašnji selektor Gurban Gurbanov napustio ovu funkciju zbog dvostruke trenerske uloge.

Treba istaći da je na klupi selekcije Azerbejdžana od 2014. do 2017.godine sjedio sadašnji selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki koji je nogometnom savezu te zemlje preporučio Slavena Bilića, ali on je tu ponudu odbio i otišao u Saudijsku Arabiju, tačnije Ittihad. Postoji mogućnost da je popularni Žuti nakon toga preporučio upravo Tudora.

Azerbejdžan se kvalifikacijama za EP 2020.godine nalazi u grupi sa Hrvatskom, Waloso, Mađarskom i Slovačkom, te ga sigurno čeka težak posao.

U dosadašnjoj tenerskoj karijeri Tudor je vodio Hajduk, PAOK, Karabukspor, Galatasaray, te u četiri utakmice Udinese.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Spasio Udinese, pa dobio nogu

Tudor je preuzeo Udinese krajem prošle sezone nakon što je prethodno radio u Turskoj, a sa Udineseom je u posljednja četiri kola ostvario dvije pobjede, remi i poraz.

To je bilo dovoljno da ova ekipa ostane u ligi, ali bez obzira na to, hrvatski stručnjak je napustio klupu i zamijenio ga je Španac Julio Valazquez Santiago. Riječ je o 37-godišnjem stručnjaku koji je prethodno vodio španskog drugoligaša Alcorconu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi