Tuga u Foči: Sutjesku si volio iznad svega, bio si njen najveći vojnik!
Trener Sutjeske preminuo je jučer u 35. godini u prostorijama kluba FOTO: Facebook

Mojović se emotivno oprostio od svog nekadašnjeg trenera

Tuga u Foči: Sutjesku si volio iznad svega, bio si njen najveći vojnik!

S. Mlaćo

Trener člana Prve lige RS Sutjeske iz Foče Filip Ikonić preminuo je jučer u 35. godini. Ikonić je prošao sve selekcije Sutjeske, a nakon nogometne karijere odlučio uploviti u trenerske vode.

Smrt je Ikonića zadesila u prostorijama kluba, a svi koji su ga poznavali o njemu imao samo riječi hvale.

Prvotimac Borca Nikola Mojović nosio je dres Sutjeske, te sarađivao sa pokojnim Filipom. Priznaje da ga je vijest o njegovoj smrti mnogo pogodila, te da se radi o velikom zaljubljeniku u Sutjesku.

"Dragi Fipa, nemam riječi da opisujem bol i tugu zbog tvog preranog odlaska...Bio si najveći vojnik Sutjeske, vjerni drug, prijatelj...Sutjesku si volio iznad svega i kako si ti govorio znao si gdje se na stadionu nalazi svaki peškir, stolica, grijalica, dres...Upravo tamo gdje si najviše volio, na stadionu, si jučer oko 11:15 sati odigrao svoju posljednju utakmicu..Voli te tvoj brat, počivaj u miru, neka ti je laka crna zemlja", napisao je na svom statusu Mojović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi