Tuga zadesila Urugvajce, tragičar Suarez se isplakao kao nikada prije

Promašio penal za polufinale

Tuga zadesila Urugvajce, tragičar Suarez se isplakao kao nikada prije

Edmir Škorić

Urugvaj je bio favorit protiv Perua i po svim zakonima nogometne igre je zaslužio da prođe u polufinale, a nije prošao.

Peru je tri od posljednje četiri godine igrao polufinale Copa Americe, a Urugvaj nije uspio da slavi ni pored tri postignuta gola sinoć. Sva tri su im poništena, dok je Cavani promašio nemoguće u 25. minuti.

Sve je od početka do kraja mirisalo na trijumf Urugvaja, no kada se završilo tih 90 minuta, shvatili su i sami Urugvajci da je vrag odnio šalu.

Na kraju se doveli u situaciju da na 'lutriji' traže polufinale. Prvi je pucao Luis Suarez i promašio. Ispostavit će se da je jedini promašio, svi ostali su zabili i to je bilo dovoljno da Peru ide dalje.

Napadač Barcelone se potom rasplakao, tuga je bila ogromna, ali uzalud je sada sve...

Nogomet je takav sport, ne pobjeđuje uvijek bolji i onaj ko više zasluži, nekad je i sreća bitna. A Urugvaj je ovaj put nikako nije imao i mora da napusti Salvador, dok će Peru s Čileom igrati za finale, a u drugom polufinalu sastaju se Brazil i Argentina.

Puno uzbuđenja nas čeka u samoj završnici prvenstva Južne Amerike, ali bez Suareza, Cavanija i društva.

Top Komentari

tuzlaak
smrad...
2 1
125678
oces penal,eto ti ga!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi