Na pomolu neočekivan rasplet na Svjetskom prvenstvu

Na pomolu neočekivan rasplet na Svjetskom prvenstvu

Midhat Šljivak

Tunis protiv Francuske vodi s 1:0 pogotkom Wahbija Khazrija iz 58. minute, ali samo tri minute Tunižani su imali plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Wahbi Khazri je zabio sjajan pogodak za vodstvo Tunisa od 1:0. Prošetao se kroz odbranu Francuske i matirao je Stevea Mandandu za vodstvo svoje selekcije.

OVDJE pogledajte gol Khazrija protiv drugog sastava Francuske.

Ovim rezultatom Tunis je išao u osminu finala Svjetskog prvenstva, ali tako j ebilo samo tri minute jer je Australija u drugoj utakmici povela protiv Danske.

Mathew Leckie je iskoristio prostor koji su mu Danci ostavili i postigao je pogodak  za prednost Australije od 1:0 i ovim rezultatom Australci prolaze dalje.

OVDJE pogledajte pogodak Kengura.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Po trenutnim rezultatima dalje idu Francuska i Australija, a Danska i Tunis idu kući. To je pomalo neočekivano jer su mnogi Dance smatrali za potajno iznenađenje prvenstva.

Ovoj selekciji potreban je preokret i pobjeda protiv Australije i trenutno su u jako lošoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi